Verschillende Instagram accounts beheren

Leestijd: 2 minuten

Het beheren en managen van je Instagram account(s) (of any social account) kan wat opleveren, maar het kost wel tijd en een beetje moeite….:-)

De voorbereiding

Ik beheer een aantal Instagram-accounts in combinatie met een aantal Facebookpagina’s. De voorbereiding is eigenlijk hetzelfde; de klant geeft een deel van de input voor de aankomende maand en ik ga aan de slag met de contentkalender.
In deze kalender staat de tekst, de bijhorende afbeelding of video en een notitie met eventueel een link die gebruikt wordt in de post. Nadat ik de kalender heb gevuld, gaat deze ter goedkeuring op naar de klant.

Inplannen van content en posten op Instagram

Na goedkeuring, plan ik de content in. Sinds kort is het mogelijk om je Instagram posts vooruit (en automatisch) in te plannen met de zogenaamde partnerpartijen van Instagram. Ik kan zo verschillende work spaces voor verschillende bedrijven aanmaken en naast het posten op Instagram en eventueel ook posts inplannen voor Facebook en Twitter. Ik gebruik zelf Later, een alternatieve tool is Planoly.

Je kunt natuurlijk ook direct vanuit Instagram plannen en posten, maar dat kan niet vooruit. Je kunt tussen maximaal vijf accounts switchen. Beheer je meer dan vijf accounts? Dan moet je steeds opnieuw inloggen en dat kost natuurlijk onnodig veel tijd.

Community management

Als de post (inclusief hashtags – in de eerste opmerking) online staat, is het tijd voor de community management. Mijn doel is natuurlijk om de posts aan zo veel mogelijk volgers te laten zien. Omdat het algoritme ons soms nog wat tegenwerkt, is community management ontzettend belangrijk. Ook dit kan ik gemakkelijk beheren via Later. Een aantal keer per dag reageren op de opmerkingen, eventuele vragen en DM’s om zo te zorgen voor meer bereik per post, want hoe meer mensen reageren op het bericht, hoe meer bereik je genereert.

Kan ik jouw bedrijf helpen meer bereik te krijgen via je Instagram account?
Neem gerust contact met met op per mail of via 06 83271778!