Hashtags op Pinterest

Leestijd: 2 minuten

Op Pinterest kun je hashtags gebruiken in de pin omschrijving. Ook op dit kanaal dragen ze inmiddels bij aan jouw vindbaarheid. Pinterest is voor een groot deel een zoekmachine, de hashtags spelen best een grote rol om ontdekt te worden en meer re-pins te krijgen.

Gebruik 4 – 5 hashtags

Gebruik idealiter 4 of 5 hashtags in je pin omschrijving. Je kunt er veel meer kwijt, de Pinterest aanbeveling is om er niet meer dan 20 te gebruiken. Net als bij de andere kanalen moet je met té veel hashtags oppassen dat je bericht niet te spammerig wordt. Je hashtags zijn vindbaar in de zoekfunctie van Pinterest en helpen je dus om ontdekt te worden en kunnen re-pins uitlokken.

Waar in je omschrijving

Zet de hashtags aan het einde van je omschrijving zodat je update overzichtelijk blijft. De eerste 4 hashtags worden getoond in de preview dus plaats je belangrijkste hashtags als eerste.

Suggesties van Pinterest

Pinterest toont gerelateerde hashtags (en hoe populair deze zijn) als je een hashtag toevoegt. Doe daar wat mee! Gebruik deze suggesties in je pinomschrijving als ze relevant zijn.

Voeg hashtags toe zodra je pint

Nieuwe content krijgt voorrang op re-pins op Pinterest; Voeg je relevante hashtags toe voordat je een pin vanaf je website bewaard. Hierdoor wordt je nieuwe pin sneller ontdekt.

Aanvullende tips

  • Gebruik een keyword planner tool om je beste keywords te vinden en gebruik deze in je pin omschrijving of bekijk de suggesties van Pinterest (deze krijg je als je hashtags begint te typen).
  • Onderzoek welke keywords andere pinners gebruiken.
  • Pins met dezelfde hashtag zijn aan elkaar gelinkt. Dus als iemand op die hashtag klikt, zien ze alle pins met diezelfde hashtag.
  • De kwaliteit is belangrijker dan de kwantiteit. Kies dus hashtags die relevant zijn voor die betreffende pin. Gebruik brede categorieën en gerelateerde onderwerpen die je pin omschrijven. Denk na waarop je ideale klant zoekt op Pinterest.
  • Als je een lokaal bedrijf hebt, voeg dan ook je locatie in als hashtag zodat klanten je kunnen vinden.

Mijn volgende blog zal de laatste zijn uit deze serie en daar zal ik ingaan op het hashtaggebruik op Twitter. Het social media kanaal waar de hastags zijn uitgevonden 😉 . . .

Andere blogs gemist? Algemene informatie en #tips en tips voor Instagram, Facebook en LinkedIn kun je natuurlijk nog vinden op mijn blog pagina.

FieOnline - Fiona van Kruining

Leave a Comment